Accesibilitat

Desitgem una societat més justa, inclusiva i equitativa, i creiem fermament que la cultura, amb la seva capacitat transformadora, pot contribuir a aconseguir-ho. Per això, aspirem a crear un festival on tothom, sense distincions, pugui accedir, gaudir i participar-hi plenament.

Per una banda, treballem en comú amb diferents col·lectius i entitats perquè també formin part de la vida cultural i artística de la ciutat:

Participació directa de població vulnerable en la cocreació i gestió del festival a través de la Comissió de Cultura, garantint la representació de les seves veus i necessitats des de la base del projecte.

Molts dels col·lectius en risc d’exclusió del barri també participen activament en els tallers que es fan durant tot l’any i que desemboquen en presentació durant el festival.

Taller artístic amb presentació final, amb la Fundació Tutelar Alosa, oferint als participants l’oportunitat de ser actors en primera persona, permetent-los explorar i compartir la seva creativitat.

Per altra banda, vetllem perquè els espectacles que s’hi veuran puguin ser entesos i gaudits per qualsevol persona:

Vídeos de presentació del festival i del programa de mà en LSC, subtítols i àudio, per la pàgina web, accessibles a través del QR als fulletons i programa.

Els espais del festival són asfaltats, amplis i de fàcil accés, fent que la
mobilitat sigui fàcil per a persones amb mobilitat reduïda. Es podrà disposar també de seients reservats i preparats i la possibilitat de reservar seients estratègicament ubicats al costat dels passadissos.
**

 

Possibilitat de llegir el guió de l’espectacle abans de la funció per a persones amb discapacitat auditiva. Ens encarreguem de proporcionar aquesta opció i treballem en col·laboració amb la comunitat sorda per assegurar-nos que sigui ben entesa.**

Visita tàctil: Opció de tocar l’escenografia i el vestuari abans d’alguns dels espectacles per a persones amb discapacitat visual. Els membres de la companyia poden acompanyar aquesta visita amb una explicació sobre els personatges i l’obra. La visita es farà 30-45 minuts abans de l’espectacle.**

Entenem la importància de permetre l’accés sense problemes als gossos d’assistència durant les nostres activitats teatrals i treballem per facilitar que tant els usuaris com els seus gossos puguin gaudir plenament de l’experiència del Festival.**

Espai accessible a tothom, a peu pla, amb lavabos i entrada directa del carrer.  A l’aire lliure per evitar ressons i problemes auditius.

S’hi realitzaran funcions relaxades i es crearà un material d’anticipació que aproparà la història de l’espectacle per poder contextualitzar el que passa a escena i fer que l’espectacle sigui el més gratificant possible. Un cop finalitzat l’espectacle s’introduirà un col·loqui.

També es podrà veure de prop el material que utilitzen les artistes i així fer un tancament de tota l’experiència viscuda.

Es disposa d’un programa de mà en lectura fàcil que es pot descarregar des del web, accessible també a través del QR als fulletons i programa.

Amb la voluntat de ser realment un espai artístic per a la confluència de persones i cultures molt diverses, comptarem amb mediadores i mediadors interculturals per fer l’espai accessible i proper a totes les comunitats i col·lectius de la zona 9. (Pregunteu al punt d’informació).

** En tots els casos, caldrà fer saber a l’organització amb anterioritat que es voldrà disposar del servei. Podeu contactar-nos a festivalenrenou@gmail.com

L’alumnat de Mediació comunicativa i Animació sociocultural i turística de l’Institut Ronda, col·laboren amb el festival Enre9 fent tasques d’accessibilitat i difusió:

  • Punt d’informació mòbil per recórrer els carrers del barri, amb la informació del programa adaptada en LSC, àudio, lectura fàcil i «receptes d’espectacles» individualitzades, segons interessos personals.
  • Vídeos de presentació del festival i del programa de mà en LSC, subtítols i àudio, per la pàgina web, accessibles a través del QR als fulletons i programa.
  • Senyalització en pictografia de l’espai i acomodació de públic assistent segons necessitats.
  • Dinàmiques pre i post espectacle d’algunes de les funcions, per la millor comprensió de les obres vistes.