Nit de Rumba i Garrotins

Grup de garrotins i rumbes de Lleida, format tany per paios com gitanos. Amb més de vint-i-cinc anys a l’esquena, treballen per recuperar les cançons tradicionals que es tocaven i ballaven des del segle XIX.

Danses Equatorianes: El Sanjuanito

Ball tradicional d’Equador, caracteritzat pel seu ritme alegre i enèrgic. Sovint es representa en celebracions i festivitats populars, com les festes de Sant Joan. Són moviments ràpids i coordinats, acompanyats d’una vestimenta colorida i l’ús d’instruments musicals com la guitarra, el violí, la flauta i la percussió.

Diablada Boliviana

Presentació de dues danses tradicionals bolivianes: Los Doctorcitos i La Diablada; aquesta última, anomenada d’aquesta manera per la màscara i el vestit de diable que porten al ballar. Hi participen diferents personatges i representa l’enfrontament entre les forces del bé i del mal.

Nit de Rumba i Flamenc

Nit de Rumba i Flamenc; tot acompanyat d’alumnat de caixó flamenc de l’Escoleta d’Arts de la Zona 9.

Balls Folklòrics d’Equador

Presentació de dues danses tradicionals d’equador: La Bomba Afroequatoriana i Amazonas. L’associació Euroamérica reuneix membres de diverses nacionalitats, incloent Portugal, Equador, Bolívia, Espanya, Brasil, Colòmbia i Perú, entre altres. Durant més de 10 anys, han portat el folklore llatinoamericà allà on han anat, oferint una fusió única amb altres gèneres musicals com la bachata, la […]

Versions

Som un grupet de cantaires originari de l’Àfrica, residint a Lleida i obert a tota persona amb ganes de cantar. Inicialment,  som membres de cors eclesiàstics i ens dediquem principalment a l’animació musical de les misses dominicals (per una banda a la parròquia del Pilar, i per l’altre, a la de Sant Pau). Per tal […]

Actuació de Djembé

El Djembé és un instrument tradicional africà que s’utilitza en els rituals sagrats i celebracions que té molt de ritme i es toca amb la mà.

Contes a cau d’orella

Hi ha històries que fan riure, històries que fan plorar, històries que emocionen i històries que provoquen por… Prepareu-vos, acosteu-vos, que us les explicarem a cau d’orella. Un espectacle de creació col·lectiva que vol ser una crida a la vida.

Rondalla del Poble Gitano

La Zona 9 és una àrea on la comunitat gitana té una presència significativa. Durant l’Enre9, agafaran el micròfon i l’altaveu per explicar qui és el poble gitano, d’on venen i quins són els seus somnis i anhels.

Cant Coral Gospel en Viu

Associación Paz, Esperanza y Solidaridad són una entitat amb seu a l’esglesia de Sant Pau del barri de la Mariola que ens oferirà cant coral gospel en viu.