HALAB
30 minuts
1689795000

Halab és una peça que vol retre homenatge a les més de 16.000 persones mortes en el Mediterrani, mentre tractaven d’aconseguir les costes europees, fugint de la misèria i dels horrors de la guerra de la seva terra natal. 16.000 persones, homes, dones i canalla que en la desesperació més absoluta, han finalitzat un viatge ple de penúries, violència i abusos sota les aigües del nostre mar.
Una tragèdia humanitària a escassos quilòmetres de casa nostra, que compta amb la complicitat de màfies despietades, capaces de llançar al mar a centenars de persones en llanxes precàries i amb armilles falses i d’una Europa a la qual tan sols li preocupa blindar les seves fronteres. Només les organitzacions no governamentals, com Proactiva Open Arms, que ha col·laborat en la creació d’aquesta peça, alleugen amb la seva labor titànica aquesta situació, posant en primer lloc el que sempre hauria de prevaler: ajudar a qui més ho necessita.
Halab, nom que rebia antigament la ciutat d’Alep a Síria, pretén donar visibilitat a aquesta injustícia insuportable, conscienciar-nos del que ocorre dia a dia en el Mediterrani i donar veu a qui no la té. Perquè, per desgràcia, el degoteig constant d’aquestes notícies en els nostres televisors ens torna insensibles a aquest dolor, amb consciències cada vegada més impermeables, més acostumades a la mort, més dormides…
Interpretada per 20 ballarins estudiants de dansa i coreografiada per Sol Picó, amb música en directe de Pere Jou i Sol Picó, Halab és una peça austera, impactant, compromesa i emocionant, que a través del llenguatge poètic de la dansa ens acosta a una terrible realitat que sofreixen milers de persones davant la inacció d’una Europa amb el cor cada vegada més dur. Que el nostre silenci no es converteixi en el seu còmplice.